maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pikaruokaa

Olen aika monta kertaa yrittänyt ottaa kuvaa tästä makaroonilaatikosta/pastavuoasta, mutten ole ehtinyt. Ei sitä tähänkään kirjoitukseen tule, mutta ehkä se antaa kokeilijalle vapaat kädet ulkonäön suhteen. Halusin jakaa onnistuneen reseptin julkisuuteen, sillä nyt kun Pikkusisko on täyttänyt maagiset 10 kuukautta ja Virallisten ruokintaohjeiden mukaan hänelle voi syöttää myös hapanmaitotuotteitta, tämä eväs sopii olemattoman suolansa vuoksi siis myös vauvan ruuaksi.

Pastavuokaan tarvitset:

Pannu ja uunivuoka (ohjeesta tulee aika iso satsi)

öljyä
2 sipulia
4 porkkanaa
yhden kesäkurpitsan
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
tilkka vettä, jolla huuhtelet tomaattipurkista viimeisetkin mehut kyytiin (ja pakkaus suoraan kierrätykseen)
yrttejä
pippuria
(valkosipulia)

Puoli pussia kauramakarooneja
1-2 pikkupurkkia raejuustoa (tai kuten meidän versiossa tänään 4 avattua, erimääräistä raejuuston jämäpurkkia)
2 dl (ruoka)kermaa (meillä tänään ruokakerma 15 %)

Jääkaapin perukoilta juustojen käntyt kuorrutukseksi

1. Kuori vihannekset, kuutio sipuli ja iske öljyn kanssa pannulle kuullottumaan. Kuullottumisen aikana kuori ja raasta muut kasvikset ja kuullota kevyesti. Lisää tomaatti, yrtit ja pippuri. Halutessasi myös valkosipuli. Suolaa ei tarvitse, eikä kannatakaan, jos tarjoat ruokaa mini-ihmisille.

2. Mikäli vuokasi ei ole non stick-mallia, öljyä se kevyesti. Kaada suoraan pussista kauramakaroonit vuokaan, päälle raejuustot ja lisää tomaattikasvissoossi. Lisää kerma ja sekoita. Kuorruta juuston siivuilla tai paloilla, mitä nyt kaapista taas löytyy. Paista noin 200 asteessa, reilu puoli tuntia. Tarjoile. Suolaa syövät ihmiset nauttivat tätä yleensä ketsupin kanssa, hampaattomat ilman.

Voit tehdä tämän myös etukäteen, kuten minäkin tänään. Tein ruuan vuokaan valmiiksi, laitoin folion päälle ja iskin koko komeuden kylmään uuniin puoli kymmenen aikaan aamulla. Lähdin rehuvarastoa jynssäämään, kun lampaiden uudet eväät saapuvat minä päivänä hyvänsä ja ennen suihkuun menoa puolen päivän aikaan, kävin nappaamassa vain uunin päälle.

Ruoka oli sopivasti valmiina, kun sain itseni siivottua ja työkamppeet pestyä.

Uunivalmista pikaruokaa. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti