lauantai 2. marraskuuta 2013

Herkkuja

Pikkuneiti isosiskon kanssa kehittelimme herkkuevästä, jonka tekemiseen tarvitaan vain yksi aikuisen ja kaksi lapsen kättä. Kokeilkaahan.

Suklaahössöt

3 dl viljahiutaleita (meillä oli kaapissa tattaria ja kauraa)
ainakin 2 dl rusinoita (pitää olla vähän enemmän, että valmiissa tuotoksessa olisi edes se kaksi desiä)
150 g tummaa suklaata
n. 1 dl maitoa
n. 2 rkl inkkarisokeria

Levitä uunipellille leivinpaperi ja mittaa keskelle hiutaleet. Ihan vaan kasalle, pikkuapulainen voi ne siitä levitellä oman makunsa mukaan. Nosta hiutaleet uuniin ja paahda parissa sadassa asteessa muutama minuutti. Ihan vaan sen verran, etteivät kärvenny. Tällä aikaa apulainen voi erotella rusinoita valmiiksi toisistaan, jotta irtorusinat on helpompi tuonnempana lisätä seokseen.

Sulata suklaa kattilan päällä vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää maito ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää paahdetut hiutaleet ja yksittäiset rusina ja sekoita. Levitä takaisin leivinpaperin päälle ohueksi, noin puolen sentin kerrokseksi ja nosta koko komeus jonnekin suojaan jäähtymään. Meillä toimi veranta, eipähän lämmennyt jääkaappi.

Kun levy on jäähtynyt ja jähmettynyt (kovaa siitä ei tule maidon vuoksi), palastele sopiviksi paloiksi ja purkita jääkaappiin. Säilyvyydestä en osaa sanoa, ei ole kauaa päässyt kaapissa koskaan vanhenemaan.

Rusinat voi korvata kuivatuilla karpaloilla tai millä nyt vaan ikinä haluat. Osan hiutaleista voi korvata pellavarouheella tai pähkinöillä, mikäli syöjille kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti